Kráľovské víno, ktoré robí Radošinu Radošinou a legendu skutočnosťou

Kde bolo, tam bolo…  takto sa zvyčajne začínajú príbehy z kráľovského dvora. Ten náš kráľovský príbeh začal trochu inak, zrodil sa vo fľaši Radošinského Klevnera.

Radošinský Klevner je vínko, ktoré sa stalo nielen tradíciou, ale najmä pýchou nášho vinárstva. Víno v sebe ukrýva dlhú a pestrú históriu, preto pre nás znamená hlavne záväzok voči ďalším generáciám, aby nezanikol jeho hodnotový odkaz s bohatou históriou. Vínko sa totiž vo veľkom tešilo obľube priamo na anglickom kráľovskom dvore. Radošinský Klevner je zároveň jediným vínom na Slovensku, ktorého výroba je zmapovaná a spísaná minimálne za uplynulých 80 rokov. Za tie roky sa v našej pivnici vystriedali len traja pivniční majstri, ktorí si toto tajomstvo výroby posúvali medzi sebou. Práve vďaka tajomstvu, ktoré roky uchovávame v našej pivnici, prinášame pre vás jedinečné a unikátne víno, ktoré nikto iný na Slovensku nemôže vyrobiť. Radošinský Klevner sa stal symbolom a poctivou tradíciou našej pivnice.

Ak máte chuť na víno plné harmónie, Radošinský Klevner vám splní všetky vaše očakávania, prekvapí vás jeho jedinečnou vyváženou chuťou, v ktorej všetko dokonale spolu ladí a vytvára dokonalú symfóniu potešenia. Víno je charakteristické jeho plným ovocným buketom, šarmantnou jemnou korenistou dochuťou, s dokonalými harmonickými tónmi, ktoré v sebe ukrývajú krásu nevšedného pôžitku.

Fakt, že tento náš klenot sa už niekoľko rokov neustále teší vašej obľube dokázalo aj posledné ocenenie, kde sa viac ako 1 000 milovníkov slovenských vín rozhodlo udeliť vínku 2.miesto v kategórii biele víno za rok 2022. Aj to je pre nás dôkazom toho, že uchovanie tradičného odkazu Radošinského Klevneru je našou skutočnou kráľovskou povinnosťou a potešením.

Zakúpiť si ho môžete priamo na našom e-shope: Radošinský Klevner, výber z hrozna, suché, 2021 – Pivnica Radošina (pivnicaradosina.sk)

Kategórie: Blog,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odber noviniek

1 krát mesačne vám zašleme e-mail plný inšpirácií a noviniek z našej ponuky.