Odštartujme spoločne vinársku sezónu s našim burčiakom 

Prvé septembrové týždne v našom vinárstve neodmysliteľne patria vášmu obľúbenému burčiaku. V Pivnici Radošina sa už od augusta tešíme na prvé strapce hrozna, ktoré sa ocitnú v lisoch, aby sa do sladkého muštu pustili kvasinky a začali ho meniť na burčiak. Keď mušt začne kvasiť, vzniká burčiak s obsahom 3 až 4 percent objemu alkoholu. Viac alkoholu je už rampáš, potom už nasleduje mladé víno. Ideálna doba pre burčiak závisí od zrelosti jednotlivých odrôd. K tomu aby sme získali ideálny burčiak, musí nastať harmónia sladkosti s kyselinkami, ktorú pozorne a pravidelne sledujeme, aby sme do vašich pohárov priniesli len ten najlepší sezónny burčiak. 

Okrem príjemnej sladkej chuti má burčiak aj pozitívny vplyv na naše zdravie. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a to hlavne vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre imunitu. Jeho konzumácia sa postará o doplnenie železa, zinku, či dokonca mikroživín. Podporuje trávenie a dobrú črevnú mikroflóru, zároveň priaznivo vplýva na nervovú sústavu a dokáže revitalizovať kožné bunky. 

Za pravým burčiakom sa však skrýva presne vyvážený pomer cukru a alkoholu, ktorý je možno okúsiť len pre obmedzený čas.  V našom vinárstve už tradične každým rokom otvárame september nie len zberom (kampaňou), ale aj Radošinským burčiakom, ktorý okrem degustácie nášho výborného burčiaku a vybraných druhov vín sa spája aj s dobrým jedlom a príjemnou živou hudbou. 

Srdečne sa na vás tešíme pri tohtoročnom Radošinskom burčiaku, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 9.9.2023, v príjemnej atmosfére pod holým nebom. 

Kategórie: Nezaradené,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odber noviniek

1 krát mesačne vám zašleme e-mail plný inšpirácií a noviniek z našej ponuky.